Mainos
Mainos

Toimituksissa, pankeissa ja vakuutusalalla tyytyväisimmät työntekijät

Erot hyvien ja huonojen työpaikkojen välillä ovat suuria, kertoo työsuojeluhallinnon raportti. Työolot eivät vaihtele vain eri toimialojen välillä. Erot ovat vielä suurempia saman toimialan eri työpaikkojen kesken.

Raportin mukaan työolot koetaan parhaimmiksi pienillä työpaikoilla. Alle 20 hengen työpaikoilla työntekijät ovat oloihinsa kaikkein tyytyväisimpiä.

Eri toimialoista hyviä työoloja tarjoavat etenkin informaatio-, viestintä- ja vakuutusalat sekä pankit. Heikoimpia työoloja koetaan teollisuuden, kuljetusalojen sekä terveys- ja sosiaalialojen työpaikoilla.

Työsuojelutarkastajien kyselyyn vastasi lähes 30 000 työntekijää vuosina 2002-2009. Työpaikkoja oli kyselyssä mukana noin 1 500. Lisäksi työsuojelutarkastajat arvioivat työsuojelua yli 3 000 työpaikalla vuosina 2006-2009.

Teollisuudessa tyytymättömyyttä aiheuttivat varsinkin lämpöolot sekä keskustelu työtehtävistä ja työn tavoitteista. Terveyspalveluissa koettiin suurimmiksi ongelmiksi työn huono sujuvuus, kiire ja lämpöolot.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot