Mainos
Mainos

Toimitusjohtaja kroatialaisyhtiöstä: "Eihän muistakaan omistajista ole tämän enempää tietoa"

Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Elina Engman yhtiössä ollaan tyytyväisiä kroatialaisyhtiö Migritistä tehtyyn omistajaselvitykseen.

Voimaosakeyhtiö SF on Fennovoiman pääomistaja, ja kroatialainen Migrit Solarna Energija on Voimaosakeyhtiö SF:n uusi osakas.   

Engmanin mukaan kyseessä on kroatialainen firma, jolla on kroatialaisia omistajia. Hän sanoo, että tässä aikataulussa on tehty mahdollisimman perusteellista ja kattavaa omistajaselvitystä ja selvitykseen on oltu tyytyväisiä.  
– Migrit Solarna Energijan ja sen emoyhtiön omistajat ovat tiedossa. Jos verrataan vaikka meidän muihin omistajiimme, eihän meillä ole muistakaan omistajista tämän pidemmälle tietoa.  

Hän ei kommentoi epäilyjä siitä, että yhtiön taustalla olisi venäläisrahaa. Engman ei myöskään halunnut kommentoida muun muassa sosiaalisessa mediassa esitettyjä väitteitä, että kroatialaisyrityksellä on kytköksiä Venäjälle.

STT kysyi kroatialaisyrityksen taustoista myös Fennovoimalta, mutta yhtiön mukaan varsinaisia neuvotteluja käynyt Voimaosakeyhtiö SF on paras taho vastaamaan kysymyksiin.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme