Mainos
Mainos

Toimitusjohtaja: Pampalon kultakaivoksen palo melko pieni tapahtuma

Endomines Oy:n toimitusjohtajan Markus Ekbergin mukaan mielestä Pampalon kultakaivoksessa illalla syttynyt palo oli melko pieni tapahtuma.

Ilomantsissa sijaitsevassa kaivoksessa syttyi tulipalo noin 160 metriä maanpinnan alapuolella, kun kaivinkoneen päälle pudonneet kaapelit sytyttivät konetilan palamaan.

Ekberg muistelee, että oman uransa aikana eri kaivoksissa vastaavia tapauksia on sattunut muutamia.

– Noin 10 vuoden sisällä vastaavia tilanteita on sattunut 4-5. Ikinä niissä ei ole sattunut henkilövahinkoja, koska tilanteisiin on varauduttu.

Ekberg kertoo, että työntekijöillä on pakkaukset, joista saa happea, jotta palopaikalta pääsee pakenemaan.

– Tässä tilanteessa niitä ei kuitenkaan tarvittu. Lisäksi kaivoksissa on suojapaikkoja ja niihin on järjestetty tuuletus.

Kultakaivoksen kolme työntekijää joutui hakeutumaan palon takia suojaan maanalaiseen konttiin.

Ekbergin mukaan suojakontissa pystyy olemaan kahdeksan tuntia. Kontissa on esimerkiksi paineilmahengityslaitteita ja muuta välineistöä.

– Siellä on ensiapuvälineet, puhelinyhteys maan pinnalle ja vettä, hän kertoo.

Pelastuslaitoksen mukaan kaivos ei kärsinyt vahinkoja ja sen toiminta voi jatkua. Ekbergin mukaan vahingot jäävät 500-1000 euroon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme