Mainos
Mainos

Toisen asteen rahoitus uusiksi: Lukioille maksu suoritetuista tutkinnoista

Toisen asteen koulutuksen järjestäminen ja rahoitus uusitaan vuoteen 2017 mennessä.  

Opetusministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan suurimmat säästöt tulevat koulutuksen järjestäjäverkon tiivistämisestä. Lisäsäästöjä haetaan siitä, ettei opiskelija opiskele samoja asioita uudelleen, vaan hänen kokemuksensa ja suoritetut opinnot tunnustetaan uudessa tutkinnossa.

Oppilaitosverkkoa uusimalla pitäisi säästää 69 miljoonaa euroa. Aiemmin suoritettujen opintojen hyväksymisen on puolestaan määrä säästää 78 miljoonaa euroa.  

Säästöjä on tarkoitus saada myös muun muassa siitä, että vastedes lukioille maksetaan tutkinnoista ja ammatillisten erityisoppilaitosten tuki poistuu.  

Opetusalan keskusjärjestö OAJ on pettynyt hallituksen esitykseen. OAJ moittii muun muassa sitä, että vain alle puolet lukioiden ja ammatillisen koulutuksen rahoituksesta olisi vastedes perusrahoitusta.

Ammattiliitto Pro puolestaan katsoo, että ammatillisen koulutuksen uudistus uhkaa sekä nuorten että yli 50-vuotiaiden koulutusmahdollisuuksia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme