Mainos
Mainos

Töissä olevien määrä jatkoi nousua

Töissä olevien määrä jatkoi nousuaan marraskuussa huolimatta vallitsevasta talouskriisistä. Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli hieman runsaat kaksi ja puoli miljoonaa, missä oli lisäystä 38 000 henkilöä vuoden takaiseen verrattuna.

Työllisyysaste koheni 0,7 prosenttiyksikköä 69,8 prosenttiin. Kausi- ja satunnaisvaihtelusta puhdistettuna luku oli 70,7 prosenttia.

Tilastokeskuksen Heidi Melasniemi-Uutelan mukaan työllisyyteen vaikuttaa työikäisen väestön kasvu:

- Etenkin vanhemmat ikäpolvet ovat pysyneet töissä paremmin kuin nuoremmat aikaisempina vuosina. Samalla sekä 55 vuotta täyttäneiden että tästä ikäluokasta töissäkäyvien määrät ovat nousseet.

Työttömiä oli saman verran kuin vuosi sitten. Työttömyysaste painui kuuteen prosenttiin.

Marraskuun luvuissa eivät vielä näy laajat irtisanomiset ja lomautukset, joista yritykset ovat ilmoittaneet loppuvuoden aikana.

Avoimien työpaikkojen määrä oli marraskuussa voimakkaassa laskussa, vaikka työllisyysluvut osoittivat marraskuussa edelleen ylöspäin. Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo, että uusia avoimia työpaikkoja oli peräti viidennes vähemmän kuin vuosi sitten.

Työ- ja elinkeinoministeriön erikoissuunnittelija Petri Syvänen arvioi työttömyyslukujen jatkavan kasvuaan kiihtyvällä tahdilla.

- Täytyy kuitenkin muistaa, miten hyvässä tilanteessa ollaan oltu. Pienikin muutos heikompaan suuntaan näyttää työttymyydessä kasvua helposti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme