Mainos
Mainos

Toivo turmakopterin lentäjän löytymisestä hiipuu

Sukellukset päättyvät kun loputkin kopterin palaset on saatu nostettua. Myös uhrien kuolinsyyn tutkintaa on jatkettu, mutta alustavienkin tulosten saaminen kestää vielä joitakin päiviä.

Virolaiset sukeltajat etsivät tänään Tallinnan edustalla onnettomuuteen joutuneen helikopterin kapteenin ruumista samalla, kun he keräsivät merenpohjasta turmakopterista irronneita kappaleita. Myös ajoittaisia lento- ja jalkapartiointeja jatkettiin Naissaaren, Aegnan ja Viimsin niemimaan ympäristössä.

Toivo onnettomuudessa kadonneen lentäjän löytymisestä alkaa kuitenkin sammua. Viron rajavartioston tiedottajan Helena Loorentsin mukaan lentäjää ei enää etsitäkään aktiivisesti. Sukellukset päättyvät, kun loputkin kopterin palaset on saatu ylös.

Kuolinsyyn selvittäminen jatkuu edelleen

Viron viranomaiset eivät ole vielä saaneet päätökseen uhrien kuolinsyyn tutkintaa.

- Tutkinta voi viedä vielä aikaa, ainakaan tänään tuloksia ei ole odotettavissa, kertoo Viron syyttäjäviraston edustaja Kirsi Lattu.

Virolainen uhrien tunnistusryhmä ja siinä mukana olleet kaksi suomalaista asiantuntijaa tunnistivat merestä ylös nostetut 13 ruumista perjantaina. Suomen Tallinnan suurlähetystön mukaan oikeushammaslääkäri Helena Ranta ja oikeuslääkäri Tarja Ylijoki tunnistavat suomalaisuhrit vielä kertaalleen maanantaina. Suomalaisuhrit kotiutetaan vasta sen jälkeen kun heidän kuolinsyynsä on selvitetty.

Turmakopteriin musta laatikko ehkä jo tiistaina Britanniaan

Turman tutkintalautakunnan suomalaisjäsen Hannu Melaranta kertoi illalla, että virolaisarvion mukaan helikopterin musta laatikko saatetaan kuljettaa Britanniaan jo tiistaina tai keskiviikkona. Melaranta matkustaa itse mustan laatikon mukana. Mukaan tulevat myös virolaistutkija ja Viron poliisin edustaja.

Melarannan mukaan musta laatikko eli lennonnauhoitin sisältää valtavan määrän tietoa, jonka voi muuttaa graafisessa muodossa esitettäväksi. Nauhoitinta pidetäänkin turman tärkeimpänä todistusaineistona.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme