Mainos
Mainos

"Toivon, että pukki toisi sinulle kaksi numeroa isomman pipon" – Juha Hurmeen mukaan Finlandia-kommentit on "korrektisti kuitattu"

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaja Juha Hurme sanoo, että anteeksipyyntökohu kulttuuriministeri Sampo Terhon kanssa on nyt loppuun käsitelty.

Hän ei usko, että joutuisi pyytämään enää toistamiseen anteeksi.

– Asia on nyt täysin korrektisti kuitattu. Homma on käsittääkseni täysin poissa päiväjärjestyksestä.

Hurme vieraili aamun Huomenta Suomessa, jonne hän saapui suoraan Ylen Aamu-tv:stä.

Hurme puolusti ruotsin kielen asemaa eilen Finlandia-palkinnon kiitospuheessaan ja sanoi kohua herättävästi ”opetelkaa ruotsia, juntit!” Kulttuuriministeri Sampo Terho edellytti lausunnon takia anteeksipyyntöä.

Hurme kommentoi Ylen Aamu-tv:ssä puhettaan ja kutsui sitä "lempeäksi huumoriksi".

– Anteeksi, että puheeni lempeä huumori, jota et yhtään ymmärtänyt, sai sinut tuollaiseen hätäiseen ulostuloon henkisestä kaapistasi. Toivotan siunauksellista adventin aikaa ja että pukki toisi kaksi numeroa isomman pipon, Hurme sanoi Ylellä.

"Pelkää poliittisten pisteiden haalimista"

Hurme ei täysin myönnä, että anteeksipyyntökeskustelussa olisi kyse uhriutumisen kulttuurista.

– Tuo hänen [Sampo Terho] juttunsa oli pelkkää poliittisten pisteiden haalimisyritystä, mutta se on sukua muoti-ilmiölle, että kaikesta valitetaan. Siellä on tietenkin takana myös tärkeitä asioita. Herkkyyttä on nostettu, kun on mietitty erilaisia sorron ja alistamisen muotoja, Hurme sanoi Huomenta Suomessa.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon valitsi ministeri Elisabeth Rehn

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme