Mainos
Mainos

Tom of Finlandin teoksia haetaan suomalaisilta Helsingin näyttelyyn

Helsingin ensi kesän Tom of Finland -näyttelyyn etsitään täydennystä suomalaisten seiniltä, pöytälaatikoista ja kotialbumeista, kertoo näyttelyn järjestäjä Helsingin Taidehalli.

Taidehallissa touko-elokuussa 2016 nähtävä näyttely on tähän mennessä laajin Touko Laaksosen eli taiteilijanimeltään Tom of Finlandin tuotantoa esittelevä kokonaisuus. Näyttely sisältää Laaksosen piirustuksia, paperinukkeja, guasseja, kuvasarjoja ja kollaaseja kuuden vuosikymmenen ajalta.

Teokset ja arkistomateriaali on lainattu yksityisiltä keräilijöiltä, säätiöiltä ja museoilta eri puolilta maailmaa. Näyttely toteutetaan yhdessä newyorkilaisen näyttelytilan Artists Spacen kanssa, missä se oli esillä kesällä 2015.

Touko Laaksonen (1920-1991) on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista taiteilijoista. Laaksosta pidetään yhtenä ikonisimmista 1900-luvun homotaiteilijoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme