Mainos
Mainos

Tommi Rinne kuollut

Näyttelijä Tommi Rinne on kuollut. Rinne kuoli vaikeaan sairauteen helsinkiläisessä sairaalassa tänään. Rinne oli 74-vuotias.

Tommi Rinne esiintyi pitkän uransa aikana useissa maamme teattereissa. Hän oli tuttu myös nuoremmalle sukupolvelle lukuisista elokuvista ja radio- sekä televisiorooleista, joissa hän esiintyi aivan viime vuosiin saakka. Rinne vieraili mm. Kotikatu- ja Viime tipassa -ohjelmissa. Hän vietti 50-vuotistaiteilijajuhlaansa tammikuussa. Tommi Rinne oli 1950-luvun puolivälin jälkeen erittäin suosittu koomisten elokuvaosien esittäjä. Hän on ollut mukana kaikkiaan noin 30 elokuvassa.

Tunnetuimpia Rinteen elokuvia ovat mm. Me tulemme taas, Sotapojan heilat, Pekka ja pätkä miljonääreinä, Ei ruumiita makuuhuoneeseen, Älä nuolase, Oho sanoi Eemeli ja Kaks tavallista Lahtista. Tommi Rinne oli kuuluisaa teatterisukua. Hänen isänsä oli näyttelijä Jalmari Rinne ja äitinsä näyttelijä Anni Aitto. Myös kaikki hänen sisaruksensa ovat näyttelijöitä.

Tommi Rinne syntyi vuonna 1925 Oulussa. Hän opiskeli Teatterikoulussa vuosina 1945-47. Rinne johti Intimi-teatteria vuosina 1969-75 ja Suomen kansallisteatterissa hän näytteli vuosina 1983-93.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme