Mainos
Mainos

Tonttipula opiskelija-asuntotuotannon pahin ongelma

SYL toivoo kunnilta joustoa tonttikaupoissa.

Opiskelija-asutusta

Opiskelija-asuntoyhteisöt tietävät opiskelijoiden jatkuvan asuntopulan mutta eivät jätä valtiolle lainahakemuksia. Tämän vuoden aikana valtion lainaa on myönnetty noin tuhannelle asuntopaikalle, vaikka lainavaltuuksia on 2000:lle.

-Opiskelija-asuntoyhteisöt eivät kykene kilpailemaan kalleimmista tonteista muiden rakennuttajien kanssa, koska asuntojen hinnat pitää pitää alhaisina, Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n varapuheenjohtaja Lena Koskela sanoo.

SYL esittääkin opiskelija-asuntoteeseissään, että kuntien, oppilaitosten, opiskelijajärjestöjen ja opiskelija-asuntoyhteisöjen välille perustetaan paikkakunnallisia neuvottelukuntia.

Opiskelijoiden edustajien tavoitteena on, että kunnat luovuttaisivat tonttimaata kohtuuhintaan opiskelija-asuntotuotantoon.

-Pienemmät kunnat ovat ymmärtäneet, että opiskelija-asunnot ovat kaupungille tärkeä kilpailutekijä. Kasvukeskuksissa ongelma on isompi, Suomen opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Karhu kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme