Mainos
Mainos

Töölön matkatoimiston rikostutkinta valmistui

Poliisi epäilee rikoksesta seitsemää matkatoimiston entistä johtajaa tai työntekijää. Epäilty kirjanpidon vääristely on poliisin mukaan alkanut 90-luvun alussa ja jatkunut kevään 2005 konkurssiin saakka.

Töölön matkatoimiston konkurssin rikostutkinta on saatu päätökseen, ja juttu etenee loppulausuntojen jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi epäilee rikoksesta seitsemää matkatoimiston entistä johtajaa tai työntekijää.

Epäiltyinä ovat entinen hallituksen puheenjohtaja sekä talousjohtaja, joita epäillään kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä petoksesta.

Epäiltyyn kirjanpitorikokseen liittyy myös kaksi työntekijää, ja törkeään petokseen osallisena on kuultu yhtä entistä toimitusjohtajaa. Tilintarkastajia epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä.

Suomen suurimpiin matkatoimistoihin lukeutunut Töölön matkatoimisto hakeutui konkurssiin keväällä 2005. Yhtiö kertoi tuolloin, että konkurssin syynä ovat taloudelliset väärinkäytökset.

Epäilty tilinpäätöksen manipulointi eli kirjanpidon vääristely on poliisin mukaan alkanut 90-luvun alussa ja jatkunut vuosittain konkurssiin asti.

Töölön matkatoimiston ex-johtajia vastaan on jo aiemmin noussut syytteitä, jotka liittyvät jutun sivuhaaroihin ja -yhtiöihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot