Mainos
Mainos

Töölön tavaramakasiineja ei määrätä suojeltavaksi

Korkein hallinto-oikeus hyväksyy ympäristöministeriön päätöksen, jonka mukaan Helsingin Töölönlahden tavaramakasiineja ei määrätä suojeltaviksi.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) hyväksyy ympäristöministeriön päätöksen jättää Helsingissä Töölönlahden alueella sijaitsevat VR:n vanhat tavaramakasiinit suojelematta.

Makasiineja uhkaa purkaminen paikalle suunnitellun musiikkitalon vuoksi. Ympäristöministeriö päätti toissa kesänä, ettei se määrää makasiineja suojeltavaksi. Pro Töölönlahti ry valitti asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO hylkäsi valituksen. Ympäristöministeriön päätös ei oikeuden mukaan ollut lainvastainen.

KHO totesi, että kiistellyillä makasiineilla on kiistatta kulttuurihistoriallista arvoa. Niiden kulttuurihistoriallista merkitystä ei kuitenkaan pidetty sellaisena, että ne olisi pitänyt suojella valtion omistamien rakennusten suojelusta annetun asetuksen mukaisesti. Aivan eduskuntatalon edustalla sijaitsevalla makasiinialueella on järjestetty mm. konsertteja, kirpputoreja ja muita tapahtumia.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot