Mainos
Mainos

Töölönlahden alle pysäköintilaitos

Helsingin keskustan, Töölönlahden rakentaminen on siirtynyt maan alle, 650 auton pysäköintilaitoksen rakentaminen on alkanut. Vuosikausien suurin louhintatyö jyrisee Suomen kansallismaisemissa seuraavan vuoden ajan.

Pysäköintiluolasto palvelee lähinnä Musiikkitaloa ja Finlandia-taloa mutta se on suunniteltu myös radan toiselle puolelle, Töölönlahden rantaan tulevalle asuinalueelle.

- Räjäytyksistä ei ole vaaraa ihmisille, lupaa HKR-Rakennuttajan projektijohtaja Jouni Maidell.

- Työ on tietysti erityisen vaativa kun se tehdään Töölönlahden alla kansallisesti arvokkaiden rakennusten, Eduskuntatalon, Kansallismuseon, Finlandia-talon ja Musiikkitalon vierellä.

Maata louhitaan 175 000 tonnia eli kahden Eduskuntatalon tilavuuden verran.

Helsingin keskusta alkaa muistuttaa entistä enemmän reikäjuustoa: kaikkien aikojen suurin louhintatyö, 2 kilometrin huoltotunneli on edelleen kesken. Se liittyy kahteen suureen pysäköintiluolastoon, 650 paikkaiseen Stockmannin parkkihalliin ja 500-paikkaiseen P-city parkkihalliin.

Uusi Töölönlahden Pysäköinti Oy:n kustannusarvio on 35 miljoonaa euroa. Kaupungin osuus siitä on kahdeksan miljoonaa euroa ja loput kustannetaan aikanaan parkkitalojen vuokrauksella ja myynnillä. Laitoksen on määrä valmistua vuoden 2012 lopussa. Sen päälle tuleva, autoton Finlandia-puisto on vielä viimeistä suunnitelmaa vaille mutta sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2015. Se yhdistää Töölönlahden julkiset rakennukset oopperatalosta Kiasmaan asti yhteisillä ulko-oleskelutilalla, kahviloilla ja tapahtumatiloilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme