Mainos
Mainos

Töölönlahden musiikkitalosta halutaan tehdä oikein iso

Helsingin kaupunki jatkaa kiistellyn Töölönlahden musiikkitalon eteenpäinviemistä suunnitellussa laajuudessa. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi tänään periaatesuunnitelman, jonka mukaan musiikkitalo toteutetaan 32 000 kerrosneliömetrin suuruisena.

Musiikkitalon mittakaava perustuu opetusministeriön selvitykseen, jonka pohjalta talon suunnittelukilpailu on tarkoitus järjestää. Museovirasto taas katsoo, että niin musiikkitalo kuin lähistölle suunniteltu eduskunnan lisärakennuskin olisivat valmiina aivan liian suuria rakennuksia alueen kaupunkikuvaan. Musiikkitaloon on tarkoitus rakentaa uudet toimitilat Sibelius-Akatemialle, Radion sinfoniaorkesterille ja Helsingin kaupunginorkesterille. Osa harjoitustiloista rakennettaisiin maan alle.

Kaupunkisuunnittelulautakunta asettui alkuperäisen suuruusluokan puolelle äänin 6-3. Vastakkain oli poikkeuksellisesti kaksi erilaista kaupungin virkamiesten esitystä. Hyväksytyn suunnitelman esitti asemakaavapäällikkö Tuomas Rajajärvi ja hävinneen ehdotuksen virastopäällikkö Paavo Perkkiö. Perkkiön esityksen mukaan musiikkitaloa tulisi ryhtyä suunnittelemaan huomattavasti pienempänä, jotta se istuisi paremmin kaupunkikuvaan.

Rajajärven suunnitelmaa kannattivat kokoomuksen, SDP:n ja RKP:n edustajat. Perkkiön esityksen puolelle taas asettuivat lautakunnan vasemmistoliittolaiset ja vihreät jäsenet. Musiikkitalon odotetaan valmistuvan vuonna 2002. Alustavien arvioiden mukaan sen kustannukset ovat noin 520 miljoonaa markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme