Mainos
Mainos

Torinon käärinliina Savonlinnassa - tai ainakin melkein

Kuuluisan Torinon käärinliinan tarkka ja korkeatasoinen kopio on esillä Savonlinna-Säämingin seurakuntakeskuksessa 27.7. saakka. Näyttelyssä oleva kopio on valmistettu Yhdysvalloissa. Se vastaa materiaaliltaan ja mitoiltaan alkuperäistä liinaa.

Alkuperäistä liinaa säilytetään Torinossa ja se asetetaan yleisön nähtäväksi vain harvoin. Liinalla on erityinen arvoasema katolisen ja ortodoksisen kirkon merkittävämpänä pyhäinjäännöksenä. Sitä pidetään samana liinana, johon ristillä kuollut Jeesus evankeliumien mukaan käärittiin.

Näyttelyssä voi tutustua uusimpiin liinatutkimuksen eli sindonologian tuloksiin. Esillä on runsaasti tietoa liinan tieteellisestä tutkimuksesta ja historiasta sekä aiheeseen liittyvää esineistöä.

– Kiinnostus Torinon käärinliinaa kohtaan kasvaa vuosi vuodelta. Tieteellistä tutkimusta tehdään valtavasti, ja uusin tutkimus on ajoittanut kankaan ajanlaskumme alun tienoille, kertoo professori emeritus Jouko N. Martikainen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme