Mainos
Mainos

Torivaa'oissa epätarkkuuksia – joka seitsemännelle huomautus

Joka seitsemännestä torivaa'asta löytyi tänä kesänä huomautettavaa. Osuus on huomattavasti suurempi kuin kauppojen vaaoissa, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Kesätoreilta tavattiin yhdeksäntoista vaakaa, joiden varmennukset eivät olleet voimassa. Kaksi vaakaa asetettiin käyttökieltoon, koska niissä ei ollut minkäänlaisia merkintöjä vaatimusten täyttymisestä.

Käytössä oleva vaaka pitää varmentaa kolmen vuoden välein. Tukesin hyväksymät tarkastuslaitokset tutkivat, että vaaka on kunnossa ja punnitustulos on tarkka.

Lähes kaikki Tukesin toreilla tarkastamat litramitat ja kapat täyttivät vaatimukset.

Marjarasia ei ole virallinen mitta. Rasiassa olevat tuotteet pitää ensin mitata litramitalla tai punnita.

Tukes muistuttaa, että asiakkaan kannattaa tarkkailla mittoja. Torikaupassa marjoja saatetaan myydä erikokoisissa rasioissa, mikä joskus hämmentää asiakasta.

Torivaakoja, litramittoja ja kappoja valvottiin 17 eri kaupungissa.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot