Mainos
Mainos

Törkeä huumerikos johti maasta karkottamiseen

Pysyvän oleskeluluvan Suomeen saanut gambialaismies tuomittiin käräjäoikeudessa huhtikuussa 2003 vankeuteen suuren heroiinimäärän levittämisestä. KHO päätti karkoittaa miehen maasta rikoksen vakavuuden vuoksi.

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt, että törkeään huumausainerikokseen syyllistynyt gambialaismies karkotetaan Suomesta. KHO punnitsi päätöksessään, ovatko miehen perhesiteet ja pitkä oleskelu Suomessa painavampia seikkoja kuin vakava rikos.

Ulkomaalaisvirasto oli jo vuonna 2004 sitä mieltä, että mies pitää karkottaa hänen vapautuessaan vankilasta. Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa huhtikuussa 2003 kuudeksi vuodeksi vankeuteen suuren heroiinimäärän levittämisestä. Hovioikeus lyhensi tuomion neljään vuoteen.

Tuomittu on naimisissa Suomen kansalaisen kanssa, ja heillä on yhteinen lapsi. Mies on saanut pysyvän oleskeluluvan Suomeen vuonna 1998.

Helsingin hallinto-oikeus katsoi, että pitkä oleskelu Suomessa ja perhesiteet puhuvat painavasti karkottamista vastaan. Korkein hallinto-oikeus oli kuitenkin täysin eri mieltä. KHO määräsi Ulkomaalaisviraston karkottamispäätökseen voimaan saman tien.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme