Mainos
Mainos

Törkeä käytös liikenteessä lisääntynyt Länsi-Suomessa

Poliisi kirjasi alkuvuodesta Länsi-Suomessa törkeitä liikenneturvallisuusrikoksia lähes 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Törkeä käyttäytyminen liikenteessä ja vähäisemmät liikennerikkomukset ovat lisääntyneet viime vuodesta huomattavasti Länsi-Suomen läänissä. Rikosten kokonaismäärä on sen sijaan väheni tammi-maaliskuussa vuosineljänneksellä neljällä prosentilla. Tiedot perustuvat poliisin tulostietojärjestelmän seurantatietoihin.

Törkeitä liikenneturvallisuusrikoksia kirjattiin 28 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kehitys on samansuuntainen koko maassa, mutta lisääntymisprosentti 24. Poliisin lisääntyneen valvonnan seurauksena myös liikennerikkomuksia tuli tietoon 10 prosenttia enemmän.

Koko maassa liikennerikkomukset alku vuodesta lisääntyivät 3 prosentilla. Törkeiden rattijuopumusten määrä sen sijaan väheni noin 6 prosentilla. Tapauksia tuli ilmi 1700.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia kirjattiin 2078 kappaletta, mikä on 13 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Henkirikoksia ja niiden yrityksiä tehtiin 36. Edellisvuonna määrä oli 48.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme