Mainos
Mainos

Törkeiden ympäristörikosten määrä tuplaantui

Pirkanmaan poliisi Nokialla tutkii maastoon jätetyn ja hyvin todennäköisesti asbestia sisältävän katon purkujätteen alkuperää. (kuva: poliisi)

Törkeiden ympäristörikosten määrä on kasvanut. Viime vuonna poliisin tietoon tuli kymmenen törkeää ympäristön turmelemistapausta, kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Poliisi arvioi, että lama houkuttaa yrityksiä ympäristörikoksiin. Törkeiden tapausten lisääntymistä selitetään myös sillä, että poliisi ja muut viranomaiset ovat ryhdistäytyneet: ympäristörikoksia etsitään ja tutkitaan aiempaa tehokkaammin.

Yleisin ympäristörikos Suomessa on edelleen jäterikkomus: jätteitä kipataan surutta luontoon.Kaikkiaan poliisin tietoon tuli viime vuonna reilusti yli tuhat ympärisörikosta.

Edelleen ympäristörikoksista tuomitut rangaistukset ovat lieviä ja vain joka kolmas poliisin tietoon tulleista tapauksista selviää.

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot