Mainos
Mainos

Torniojoki menossa Naturaan

Natura-ministerityöryhmä esittää Tornion-Muonionjoen vesistön liittämistä Natura 2000-verkkoon ankarasta paikallisesta vastustuksesta huolimatta.

Jokivarressa esitys nähdään jatkona perinteiselle sanelupolitiikalle, jossa päätöksenteko viedään yhä kauemmaksi asianomaisista. Naturan pelätään heikentävän jokilaaksossa niin kalastusmahdollisuuksia kuin matkailun ja muiden elinkeinojen harjoittamista.

Naturaministereistä lappilainen Maija Rask jätti vielä tänään itselleen mahdollisuuden tutkia Naturan vaikutuksia lisää. Jokivartisten tuntoja pyritään liennyttämään myös kalastuksen turvaavalla kannanotolla esityksen yhteydessä.

Korppoon Långvikenin ja Pirkanmaalla olevan Kiimajärven liittämisestä Naturaan ei ministerityöryhmä päässyt tänään sopuun. Nyt käsiteltävänä oleva Natura-verkon täydennysehdotus tullee valtioneuvoston päätettäväksi vielä maaliskuun aikana.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot