Mainos
Mainos

Tornion järjestelykeskus jatkaa toimintaansa

Tornion järjestelykeskuksen toiminta jatkuu, sillä valtioneuvosto on päättänyt jatkaa nykyistä järjestelykeskustoimintaa.

Päätös on voimassa kolme kuukautta ja tulee voimaan 18. joulukuuta, kun edellisen määräaikaisen päätöksen voimassaolo päättyy.   

– Järjestelykeskus auttaa maahanmuuton hallinnassa ja akuuttien ruuhkien purkamisessa, kun kaikki maahantulijat saadaan rekisteröityä oikea-aikaisesti. Tämä on välttämätöntä turvapaikkapäätöksenteon tehokkuuden varmistamiseksi ja vastaanoton kustannusten hallitsemiseksi, sisäministeriö kertoo tiedotteessa  

Päätös mahdollistaa myös uusien järjestelykeskuksien perustamisen tarpeen vaatiessa. Tornion järjestelykeskus avattiin syyskuussa ja keskuksessa on rekisteröity jo noin 14 000 turvapaikanhakijaa.  

Tornion järjestelykeskukseen tuodaan kaikki Torniossa rajan ylittävät turvapaikanhakijat. Hakijat rekisteröidään järjestelykeskuksessa, josta heidät siirretään vastaanottokeskuksiin muualle Suomeen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme