Mainos
Mainos

Tornion poliisi epäilee kuolemantuottamusta koiravaljakkoturmassa

Poliisikuulusteluissa on selvinnyt, että tasoristeyksessä ei ollut henkilövalvontaa. Kohtalokkaan koirasafariajelun järjestäneestä yrityksestä ei haluta tapausta vielä kommentoida.

Tornion poliisi tutkii, onko koiravaljakkoturmassa kyse kuolemantuottamuksesta. Tutkinnanjohtaja Lasse Vaaraniemen mukaantutkinnassa on lähtökohtana, miksi valjakkoletkan menoa junaradan yli ei kukaan vartioinut, ja olisiko vartioinnilla pystytty estämään onnettomuus.

Tornion poliisi kuulusteli koiravaljakkoajelun matkanjärjestäjää eilen illalla. Kuulustelussa vahvistui, ettei kukaan valvonut radanylitystä. Uhrien omaisia poliisi on kuullut tänään.

- Kyllä tässä rikosta epäillään, koska olemme rikosilmoituksen tehneet. Kaksi ihmistä on kuollut ja me tutkimme, onko joku syyllistynyt sellaiseen rikokseen, että näiden kahden kuolema on aiheutunut, Vaaraniemi tarkentaa.

Rikoslain mukaan kuolemantuottamuksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Törkeästä kuolemantuottamuksesta voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.

Yrittäjä ei vielä kommentoi

Kohtalokkaan koirasafariajelun järjestäneestä yrityksestä ei haluta kommentoida tapausta, ennen kuin poliisi on saanut onnettomuuden poliisitutkinnan valmiiksi.

- Me olemme kaikki hirvittävän järkyttyneitä ja surullisia siitä, että kaksi nuorta ihmistä on kuollut. Se on hirvittävä menetys, sanoo yrityksen työntekijä.

Selvät ohjeet

Ryhmän opastaminen ennen matkaa on kuitenkin poliisin mukaan sujunut hyvin. Ryhmän italialaisoppaan mukaan kaikki mukana olleet turistit ovat ymmärtäneet ohjeet.

- Ohjeet siitä, miten toimitaan koiravaljakkojen kanssa eri tilanteissa, on italialaisoppaan mukaan ymmärretty hyvin, Vaaraniemi kertoo.

Oppaan kuulustelussa on käynyt ilmi, että ohjeet on selvitetty hyvällä englannilla, ja opas on kääntänyt ohjeet italiaksi. Opas puhuu myös hyvää ruotsia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme