Mainos
Mainos

Tornion "työntekijä" kertoo kamalista kokemuksistaan – keskustelu on väärennetty

Kirkon Ulkomaanapu tyrmää Facebookissa heidän nimissään lähetetyt viestit väärennöksiksi.

Facebookissa on viime päivinä levinnyt kuvakaappauksia viestiketjusta, jossa Ulkomaanavun työntekijänä Tornion vastaanottokeskuksessa esiintynyt työntekijä kertoo kokemuksiaan. Kyseessä on väärennetty tili.

Väärennetyissä päivityksissä kerrottiin, että "olen ollut nyt viikon avustustyössä ja voin sanoa, että pääosa tänne tulleista, noin 90%, on nähnyt sotaa vain televisiosta." Toisessa päivityksessä kirjoitetaan turvapaikanhakijoiden käyttäytyvän sikamaisesti. 

Kirkon Ulkomaanapu kertoo, ettei sillä edes ole toimintaa Tornion vastaanottokeskuksessa. He toteavat levitetyt tiedot perättömiksi.

Myös Imagen blogissa ruoditaan kyseistä tapausta. Siellä todetaan, että väärennetyn profiilin kuvat on esimerkiksi ladattu suoraan venäläiseltä Facebookia vastaavalta sivustolta sekä ulkomaiselta seksivaatteiden myyntisivustolta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme