Mainos
Mainos

Tornionjoella pelätään tulvia

Tornionjoen vedenpinta voi nousta vahinkorajan yli keskiviikkona Torniossa, kertoo Suomen ympäristökeskus.

Pellossa Länsi-Lapissa vesi voi tulvia sisään viemäreistä ja nousta teille jo torstaina. Tämän hetken ennusteiden mukaan Tornionjoen pinta on korkeimmillaan sunnuntaina tai maanantaina.

Tulvan suuruuteen vaikuttavat muun muassa keskiviikolle ennustetut sateet. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan vettä voi sataa Tornion seudulla enimmillään 15 millimetriä. Sateet siirtyvät keskiviikon jälkeen kohti pohjoista ja heikkenevät.  

Tulvat ovat mahdollisia myös muualla Pohjois-Suomessa.  

Ounasjoen vedenkorkeus kääntyi viikonloppuna nousuun. Uudesta huipusta ennustetaan edellisen suuruista. Kittilässä vesi on jo noussut yli rajan, jossa se herkästi nousee viemäreihin. Vedenpinnan nousu on kuitenkin jo hidastunut, ja tulvahuippu koettaneen lähipäivinä.  

Suomen ja Norjan välillä kulkevan Tenojoen vedenpinta nousee korkeammalle kuin viikko sitten. Viikon keskivaiheille ajoittuvasta tulvasta ennustetaan keskimääräisen kevättulvan suuruista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme