Mainos
Mainos

Tornionjoen jääpato yhä paikallaan

Aamulla Ylitornion Kaulinrantaan pysähtynyt jääpato on ollut paikallaan koko päivän.

Torniojoki kesällä

-Siinä se makaa kuin lehmä hetteessä, vastaava rakennusmestari Timo Tauriainen Lapin ympäristökeskuksesta kuvasi tilannetta tänään. Päivän mittaan jääpato on haurastunut. Se on harventunut niin, että virtaama sen läpi on kasvanut tuntuvasti.

Padon yläpuolella olevan veden pinta on laskenut aamun tilanteesta 20-30 senttiä. Ylitornion eteläpuolella Tornionjoessa on vielä runsaasti jäätä. Jäälautat ovat Tauriaisen mukaan irti rannoista, joten ne eivät tarvitse suurtakaan sysäystä lähteäkseen liikkeelle.

Vielä paikallaan maannut jääpato voi liikkeelle lähtiessään antaa tuon riittävän sysäyksen. Tauriainen ei usko, että jokeen muodostuisi enää isoja, koko uoman tukkivia patoja, vaikka jäät lähtisivätkin liikkeelle isona ryppäänä. Vielä liikkumattomat jäät ovat niin hauraita, että niistä tuskin on vesimassoja pitelemään. Tornionjokilaaksossa pahimman uskotaan olevan ohi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot