Mainos
Mainos

Tornionjoen kalanistutukset päätökseen

Suomen vesistöihin istutetaan vuosittain reilusti yli 100 miljoonaa kalanpoikasta. Tornionjoen vesistöalueen lohi-istutukset on tänä vuonna saatu päätökseen.

Alkukesän aikana Muonion Pahtosen koskeen on istutettu yksivuotiaita poikasia on laskettu jokeen liki puoli miljoonaa kappaletta. Nämä ovat kuitenkin viimeisiä, joita näillä näkymin tänne rajajokeen istutetaan.

Yleisin istutuskala Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tilastoissa on siika. Vuoden 2000 yli 130 miljoonasta istutuskalasta niitä oli yli 70 miljoonaa. Siian istutusmäärät ovat kuitenkin vähentyneet viime vuosina, kuhan taas lisääntyneet. Kuhanpoikasten määrä oli liki 10 miljoonaa.

Rapuja vesistöihin istutettiin vuonna 2000 noin neljännesmiljoona. Alkukesän olosuhteet ovat olleet kalanistuttajille hankalat, lämpimien ilmojen takia.

Lämmön takia lohenpoikasten kuljetusvesiä on jäähdytetty ja kuljetusmääriä vähennetty. Vaikka lohi-istukset Tornionjoeen tällä erää loppuvat, voidaan ne tarvittaessa aloittaa nopeasti uudelleen. Kalanviljelylaitosten lohiemokalat tuottavat mätiä jatkuvasti.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.06.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot