Mainos
Mainos

Torniossa nuoria itkettänyt rippipappi pyysi sanomisiaan

Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi korostaa, että torniolainen pappi ei olisi saanut uhkailla rippikoululaisia helvetillä. Salmen mukaan rippikouluopetus Torniossa ei ole ollut kaikilta osin oikeanlaista. Hän kävi eilen sovittelemassa papin puheista syntynyttä riitaa.

- Opetuksen on oltava kirkon tunnustuksen ja järjestyksen mukaista. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että papin on opetuksessaan naispappeudesta liityttävä kirkon opetukseen, Salmi linjasi tiedotteessaan.

Nuoria itkettäneen rippipapin sanotaan kertoneen, että naispappeus johtaa homoseksuaalisuuteen ja että homoseksuaalisuus on eläimellistä ja perverssiä.

Sekä Tornion seurakunnan kirkkoherra että kiistelyn aiheuttanut rippipappi ovat pyytäneet anteeksi tapahtunutta. Papin puheista tuohtuneet vanhemmat sekä kirkon edustajat pitävät nyt riitaa sovittuna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme