Mainos
Mainos

Törnqvist: Suurläänit loisivat uuden hallintoportaan

Eduskunnan toinen varapuhemies Kerttu Törnqvist (sd.) vaatii suurläänihankkeesta luopumista. Hänen mukaansa se vain loisi uuden hallintoportaan, joka hallinnoisi entisissä lääninvirastoissa toimivia palvelukeskuksia.

Kolilla tänään puhunut Törnqvist korosti, että oma lääni on pohjoiskarjalaisille paljon enemmän kuin pelkkä hallintokeskus.
-Se on meille identiteetti- ja omanarvon kysymys, hän sanoi. Törnqvist perusteli Pohjois-Karjalan läänin säilyttämistä myös erikoisolosuhteilla, joina hän mainitsi muun muassa itärajan, alhaisen tulotason, harvan asutuksen ja pitkät matkat.

Kolilla pidetyssä Pohjois-Karjalan vaikuttajanaisten tapaamisessa Törnqvist muistutti, että yli 70 000 pohjoiskarjalaista kirjoitti nimensä läänin säilyttämistä koskevaan vetoomukseen. Myös muun muassa kunnat ovat yksiselitteisesti tuominneet läänin lakkauttamisen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme