Mainos
Mainos

Tosi-tv ja seksi äidinkielen yo-kokeen aiheina

Ylioppilaskirjoitusten toisessa äidinkielen kokeessa aihevalikoima liikkui historian hämäristä tv-ohjelmien moraaliin ja seksin yhteiskunnalliseen merkitykseen.

Yo-kokelaalla oli mahdollisuus esittää muun muassa oma näkemyksensä ihmiskunnan historian tärkeimmästä keksinnöstä.

Historiallisia ja myyttisiä teemoja sivusi myös aihe, jossa kirjoittajaa pyydettiin Turkka Suomisen runon pohjalta tekemään valinta Kolumbuksen ja Odysseuksen väliltä. Runossa toinen miehistä kehuskelee löytäneensä Intian, kun toinen myöntää vain harhailleensa.

Tv-ohjelmat, joissa osallistujia nöyryytetään, ovat saavuttaneet Suomessakin suuria katsojalukuja. Tällaisten ohjelmien suosion syitä oli mahdollisuus pohtia yhdessä tehtävässä. Kauneuden markkinoilla kulutettu raha oli myös aiheena.

Suurten kysymysten äärelle johdatteli aihe, jossa pyydettiin pohtimaan rakkauden ja seksin merkitystä yksilön ja yhteiskunnan kannalta.

Monet aiheet sivusivat nuorten arkielämää. Yhdessä kirjoitustehtävässä oli mahdollisuus tutkailla, mikä on syntiä oman aikamme nuorille. Toisessa piti ottaa kantaa väittämään, jonka mukaan nuoret usein liioittelevat alkoholin käyttöään.

Tehtävävalikoimassa on perinteisesti ollut ainakin yksi maailmanpoliittinen aihe. Tällä kertaa se liittyi demokratian vientiin ja sen synnyttämiin ongelmiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme