Mainos
Mainos

Totaalikieltäytyjä puoleksi vuodeksi vankilaan

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 22-vuotiaan helsinkiläismiehen 181 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen siviilipalveluksesta kieltäytymisestä. Rangaistus vastaa puolta koko 362 päivän siviilipalvelusajasta, koska mies kieltäytyi palvelusta jo ennen sen alkamista.

Totaalikieltäytyjä perusteli ratkaisuaan alueellisella yhdenvertaisuudella. Hän haluaa totaalikieltäytymisellään alleviivata mannersuomalaisten ja ahvenanmaalaisten erilaista kohtelua: ahvenanmaalaiset miehet on vapautettu kokonaan palveluksesta.

Totaalikieltäytyjä toi esiin kansainvälisten ihmisoikeuselinten ja ihmisoikeusjärjestöjen kuten Amnesty Internationalin kritiikin siviilipalveluksen syrjivää kestoa kohtaan. Useimmat varusmiehet suorittavat vain kuusi kuukautta palvelusta, puolet siviilipalvelusajasta.

Käräjäoikeus perusteli päätöstään muun muassa sillä, että uutta siviilipalveluslakia säädettäessä on otettu erityisesti huomioon ihmisoikeusnäkökohdat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot