Mainos
Mainos

Toukokuun alku sateisin ainakin 50 vuoteen

Toukokuu on ollut tähän mennessä sateisin ainakin 50 vuoteen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tämän vuoden toukokuussa on satanut keskimäärin 40,5 millimetriä eli 22,8 millimetriä tavanomaista enemmän. Eniten on satanut Puolangalla, missä toukokuun sademäärä oli eiliseen mennessä 76,7 millimetriä. Ilmatieteen laitoksen digitaaliset tilastot alkavat vuodesta 1961.

Lumien sulaminen ja runsaat sateet ovat saaneet aikaan pahoja tulvia. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus arvelee tulvatilanteen pahenevan edelleen Iijoella. Pudasjärvellä vesi on noussut jo niin korkealle, että asuinrakennuksia on vaarassa kastua.

Tulviva Iijoki on jo aiemmin tällä viikolla kastellut useita kymmeniä mökkejä ja piharakennuksia. Lisäksi virtaava vesi on katkaissut useita teitä sekä Pudasjärvellä että Taivalkoskella.  Ely-keskus ennustaa vedenpinnan nousevan Pudasjärvellä viikonlopun aikana lähelle vuoden 1982 huipputulvan tasoa. 

Tornionjoella tulvahuipun ennustetaan ajoittuvan sunnuntaille.

Ensi viikon sää näyttää hieman tätä viikkoa poutaisemmalta ja lämpimämmältä.

Katso sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolta.


MTV UUTISET - STT

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme