Mainos
Mainos

Toyotan ajovaloissa vikoja

Suomen myydyin automerkki Toyota selvittää ajovalolamppujensa nopeaa palamista.

Toyotan uusissa autoissa käyttämien H-7 ajovalopolttimoiden on todettu palavan epänormaalin nopeasti. Polttimoita on palannut jopa parissa kuukaudessa ja niitä on tapauskohtaisesti korvattu takuuna, vaikka ne eivät sen piiriin normaalisti kuulukaan.

- Takuuosastoltamme saadun tiedon mukaan uusien H-7 ajovalopolttimoiden aikaisempiin H-4 polttimoihin verrattuna selvästi lyhentynyt kestoikä on ongelmana tiedossa ja raportoitu myös auton valmistajalle, joka paraikaa tutkii sen aiheuttajaa. Valitettavasti ongelman selvittäminen ja lopullinen ratkaisu vie hieman aikaa, koska polttimon käyttöikään vaikuttaa ajokilometrien ja käyttötuntien lisäksi myös valojen rakenteelliset seikat, kuten värähtelyt ja toimintalämpötila jne. Johtuuko ongelma sitten umpion tai polttimon rakenteellisista seikoista tai käyttöolosuhteista tai muusta vastaavasta, on mahdotonta tässä vaiheessa ennakoida, sanoo Toyota Auto Finlandin tekninen johtaja Timo Suutari-Jääskö.

Kun auton valmistajalta saadaan korjausohjeet, toteutetaan toimenpide joko normaalin huollon tai asiakaskäynnin yhteydessä. Asiakkaita tiedotetaan myös kirjeitse, jos ongelman laajuus tai vakavuus niin vaatii.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme