Mainos
Mainos

Tradenominaiset kokevat työsyrjintää

Tradenomikoulutuksen saaneet naiset kokevat paljon syrjintää työelämässä.

Yli 40 prosenttia tradenominaisista ilmoitti Akavan Tradenomiliiton tasa-arvokyselyssä, että heiltä on kysytty työhaastattelutilanteissa perhesuunnitelmista ja mahdollisesta raskaudesta, vaikka se on laitonta.

- Valitettavasti asenteet eivät ole 20 vuoden kuluessa, minkä tasa-arvolaki on ollut voimassa, muuttuneet. Pitäisi siten lisätä ihan kylmästi tuon lain valvontaa, ehdottaa tradenomiliiton johtava lakimies Esa Schön.

Syrjintää on myös palkkauksessa. Naistradenomien keskipalkka on noin 83 prosenttia miestradenomien keskipalkasta, ja ero on ollut viime vuosina kasvussa.

- Kun katsotaan palkkoja tai muita työsuhteen ehtoja, niin 49,5 prosenttia eli lähes puolet kyselyyn vastanneista naisista oli sitä mieltä, että heidän palkkansa tai muut työsuhteen ehdot olivat joka sukupuolesta tai raskaudesta ja vanhemmuudesta johtuen huonommat kuin miehillä.

Kyselyn perusteella tradenominaisille annetaan myös miehiä useammin varsinaisiin työtehtäviinsä kuulumattomia rutiiniluonteisia tehtäviä, kuten puhelinvaihteena toimimista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme