Mainos
Mainos

Trafi: Matkustajakone ja varjoliidin olivat törmätä Helsinki-Vantaan lähistöllä

Norjalainen matkustajakone ja moottoroitu varjoliidin olivat lähellä törmäystä Helsinki-Vantaan lähistöllä huhtikuussa, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Boeing 737 -lentokone oli matkalla Helsingistä Tukholmaan, kun pian nousun jälkeen lentäjä havaitsi moottoroidun varjoliitimen noin 150 metrin päässä.

Varjoliitimellä lentäminen on kiellettyä valvotussa ilmatilassa.  
Suomen Ilmailuliiton liidintoimikunnan puheenjohtaja Taavi Siitonen kertoo, että Trafi on pyytänyt ilmailunharrastajilta asiasta lisätietoja. Toimikunta aikoo aloittaa tilanteen lisäselvitykset nopeasti.

– Tiedossa ei ole, että kukaan harrastaja olisi ollut paikalla. Tapahtuma-aika oli illalla seitsemän aikaan, ja tapahtumakorkeus oli varsin korkea meidän harrastukseemme nähden.

Siitonen kertoo, että harrastajat tuntevat tarkoin ilmailusäädökset ja niitä myös noudatetaan. Siitonen huomauttaa, että kyse on lentokieltoalueesta ja mikäli liidin olisi ollut alueella, se olisi rikkonut sääntöjä poikkeuksellisesti.

Siitonen toteaa, että kaikki varjoliidinharrastajat eivät ole liiton jäseniä eikä heidän koulutuksestaan ja toiminnastaan näin ollen ole tarkkaa tietoa.

Suomessa on noin 700 rekisteröityä varjoliidinharrastajaa. Suurin osa harrastajista kuuluu liittoon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme