Mainos
Mainos

Trafi: Vaarallisten aineiden onnettomuudet Suomessa harvinaisia

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan Lahden kaltaiset vaarallisten aineiden onnettomuudet ovat Suomessa harvinaisia.

Suomessa kuljetetään vuosittain yli 10 miljoonaa tonnia vaarallisia aineita. Näistä yli puolet on palavia nesteitä. Erilaisten happojen osuus on noin kuudesosa. 

Trafin mukaan kuljettaminen Suomessa on kansainvälisessä vertailussa turvallista. Johtava asiantuntija Anu Häkkinen sanoo, että vaarallisille kuljetuksille on tiukat varomääräykset.

– Tietysti kaikkia onnettomuustilanteita ei koskaan täysin pystytä estämään. Onneksi meillä Suomessa on harvoin tapahtunut suuria vaarallisten aineiden onnettomuuksia. Jos niitä ylipäätään tapahtuu, ne ovat pieniä liikenneonnettomuuksia, kuten suistumisia tai kohtaamisonnettomuuksia, joissa vaarallista ainetta ei juurikaan ole vuotanut ympäristöön, Häkkinen luonnehtii.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme