Mainos
Mainos

Trafi: Valtion tuettava sähköautojen hankintaa

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtaja Kari Wihlmanin mielestä sähköautot yleistyvät Suomessa valitettavan hitaasti.

- Sähköautoja on odotettu pitkään ja hartaasti jo pelkästään ympäristösyiden takia. Valitettavan vähän niitä on Suomeen myyty ja myydään eikä kovin lupaavalta näytä jatkokaan. Toivotaan kuitenkin parasta.

Wihlman sanoi MTV:n SuomiAreenassa, että sähköautojen tullessa markkinoille niiden uskottiin yleistyvän Suomessa nopeasti. Sähköautoja oli keväällä Suomessa vasta reilut 500 kappaletta.

Wihlmanin mielestä sähköautojen suosion kasvaminen vaatisi Norjan mallin mukaan yhteiskunnan tukea.

- Norjassahan valtiovalta on tullut tukemaan erilaisilla keinoilla sähköautojen hankintaa. Se on yksi mahdollisuus Suomessakin, että verotuksellisesti tai pysäköinnin vapauttamisilla tai muilla tuetaan sähköautojen hankintaa.

Wihlman uskoo, että kiinnostus sähköautoihin kyllä lisääntyy kun kalustoa tuodaan myytäväksi kilpailukykyisillä hinnoilla. Sähköautojen hankintahinnat ovat jopa kaksinkertaiset muihin autoihin verrattuna.

Suomen oloissa heikkokohta on myös sähköautojen akut., joiden kestävyyttä koettelevat kovat talvet ja pitkät ajomatkat-

- Jossain määrin nyt tuo helpotusta se, että latauspisteitä on tullut lisää. Niitä löytyy jo aika paljon muun muassa kauppojen parkkipaikoilta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme