Mainos
Mainos

Trampoliineihin vaaditaan turvaverkkoja

Turvaverkko on tärkeä trampoliinin turvallisuusvaruste, sillä se estää putoamisen trampoliinilta. Viime kesinä on sattunut lukuisia trampoliiniturmia, erityisesti lapsille.

Kuluttajavirasto on antanut tiukemmat ohjeet trampoliinien myyjille ja maahantuojille. Viraston mukaan valtaosa koko ajan lisääntyvistä tapaturmista voitaisiin estää, mikäli trampoliinin ympärillä käytettäisiin turvaverkkoa ja trampoliinilla hyppisi vain yksi ihminen kerrallaan.

Kuluttajavirasto kehottaakin trampoliinien maahantuojia ja myyjiä varmistamaan, että trampoliinin mukana on turvaverkko. Lisäksi myyjän tulee suositella kuluttajalle turvaverkon hankkimista.

Kuluttajien kannattaa hankkia vain sellaisia trampoliineja, joissa on mukana turvaverkko. Aikaisemmin ostettuun trampoliiniin, jossa verkkoa ei vielä ole, on syytä hankkia sopiva turvaverkko. Myyjä kertoo tarvittaessa, mikä turvaverkko soveltuu juuri kyseiseen trampoliiniin.

Turvallisuusnäkökohdat on Kuluttajaviraston mukaan otettava huomioon myös trampoliinien markkinoinnissa. Markkinointi on sopimatonta, jos siinä esitetään turvallisuusohjeiden vastaisia tilanteita.

Trampoliinien käytöstä on aiheutunut viime kesinä useita onnettomuuksia erityisesti lapsille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme