Mainos
Mainos

Transsukupuolinen kirkkoherra: Ero ei ajankohtainen

Sukupuolensa miehestä naiseksi lääketieteellisesti korjaava Imatran seurakunnan kirkkoherra Olli Aalto, 54, ei ole vielä päättänyt, aikooko hän erota kirkkoherran virasta.

Mikkelin hiippakunnan piispan Voitto Huotarin mielestä Aalto ei voi jatkaa virassaan. Huotarista on mahdollista, että Aalto voi jatkossa työskennellä jossain muussa kirkon tehtävässä.

Aalto kertoi tulevasta sukupuolenvaihdosleikkauksestaan nimettömänä sunnuntain Länsi- ja Itä-Savo -lehtien julkaisemassa jutussa. Hänet on laajoissa tutkimuksissa todettu transsukupuoliseksi. Kyseessä on synnynnäinen ominaisuus.

Alkuvuodesta alkavien hoitojen avulla Aalto korjaa sukupuolensa naiseksi. Hän jää ensi vuoden alusta vuodenmittaiselle virkavapaalle.

Hän sanoo luopuvansa kirkkoherran virasta, jos se on Imatran seurakunnan edun mukaista. Päätös on kuitenkin ajankohtainen vasta ensi vuonna.

Piispa Huotari haluaa Aallon eroavan.

- Tämä asia aiheuttaa minussa hämmennystä. Joka tapauksessa olen sitä mieltä, ettei hänellä ole asiallisesti ottaen edellytyksiä jatkaa kirkkoherrana, Huotari sanoo.

Piispan mielestä tilanne hämmentää myös seurakuntalaisia siinä määrin, että se häiritsisi papin varsinaista työtä. Huotari korostaa, että laki ei estä kirkkoherraa jatkamassa virassaan.

Seksuaalinen tasavertaisuus Seta ja potilasyhdistys Trasek sanovat, ettei ahdistus tai hämmennys erilaisuuden edessä ole hyväksyttävä syy syrjinnän harjoittamiselle. Järjestöjen mukaan kirkkoherralla täytyy olla oikeus jatkaa työssään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme