Mainos
Mainos

Trombi sytytti heinäpellon Ypäjällä

Peltoalaa paloi noin hehtaarin verran, mutta palokunta onnistui estämään tulen leviämisen lähistöllä sijaitseviin rakennuksiin.

Äkillinen voimakas tuulenpyörre eli trombi on aiheuttanut heinäpellon syttymisen Ypäjällä iltapäivällä. Trombi nosti kuivaa heinää, heinäpölyä ja ilmeisesti myös multaa pellon yli kulkevaan sähkölinjaan asti, jolloin hienojakoinen aines syttyi räjähdysmäisesti.

Heinää oltiin parhaillaan pöyhimässä ennen sen korjaamista talteen. Päivystävä palomestari Seppo Virta arvelee, että voimajohdoissa syntyi oikosulku. Savua muodostui runsaasti, ja palo levisi maan pinnallakin nopeasti.

- Tapaus oli sen verran erikoinen, että ei ole tullut semmoista ennen vastaan, sanoo Virta.

Peltoalaa paloi noin hehtaarin verran, mutta palokunta onnistui estämään tulen leviämisen noin 20 metrin päässä sijaitseviin rakennuksiin. Sammutustöissä ahkeroi parikymmentä miestä Ypäjän, Jokioisten, Loimaan ja Forssan palokunnista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme