Mainos
Mainos

Trump voittanut bisnesmaailmaa puolelleen: "Tämä on aikamoinen yllätys"

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donlad Trump on viime aikoina voittanut yritysyhteisön kannatusta taakseen. Näin arvioi kansainvälisen bisnesyhteisön Amchamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius Huomenta Suomen uutislähetyksessä.

Myönteisistä tunnelmista Trumpia kohtaan kertovat esimerkiksi markkinoiden reaktiot. Yhdysvaltain dollari on vahvistunut ja pörssikurssit ovat kohonneet viime aikoina. 

– Tämä vaikutus on oikeastaan aikamoinen yllätys, kuvaa Helenius.

Hän arvioi, että jatkossa Trumpin vaikutusvalta tulee näkymään sekä Yhdysvaltain taloudessa että muuallakin maailmalla.

– Tahti varmasti muuttuu. Trump on hyvin bisneslähtöinen ja hänen ajattelunsa kulkee bisneksen kautta. Hänhän on jo tehnyt linjauksia, vaikka ei ole virallisesti astunut virkaansa. Hän on sanonut amerikkalaisille yrityksille, että on parempi pysyä kotona ja palkata väkeä kotimaasta, Helenius kertoo.

Miten Trumpin linjauksiin sitten yrityksissä suhtaudutaan, jos Trump todella haluaa tyrehdyttää yritysten virran halvan tuotannon maihin.

– Yritykset tekevät aina varmasti omat laskelmansa ja katsovat mikä on järkevää. Liiketaloudellisesti ei tietenkään ole kannattavaa, jos yritykset pakotetaan jäämään Yhdysvaltoihin. Jos työpaikat eivät ole kannattavia, eivät ne jää Yhdysvaltoihin. Silloin vaihtoehtona on robotisaatio ja automatisaatio, jotka nopeutuvat, Helenius ennustaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme