Mainos
Mainos

Trumpin ärhäkät puheet toimittajista saavat kritiikkiä tietokirjailijalta: "En pidä mahdottomana, että joku pääsee hengestään"

Toimittaja ja tietokirjailija Markus Tiittula kertoi Huomenta Suomessa uudesta kirjastaan, joka keskittyy Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpiin. Teos kulkee nimellä Trumpin jälkeen ja presidenttiä kutsutaan antipresidentiksi.

Tiittula selittää, että nimen taustalla on presidentin käytös: ennen presidentit ottivat virkansa vakavasti, mutta hänen mielestään Trumpia ei juuri muodolliset asiat kiinnosta.

Esimerkkinä hän käyttää Helsingissä heinäkuussa järjestettyä huippukokousta, jossa Trump tapasi Venäjän presidentti Vladimir Putinin.

– Trump uskoi häntä enemmän kuin omaa tiedustelupalveluaan. Siitä nousi Yhdysvalloissa hirveä kohu.

Trump demonisoi vastustajiaan

Tiittula myös ajattelee, että Trump tuntuu olevan sodassa omia kansalaisia kohtaan ja demonisoi vastustajiaan, kuten esimerkiksi toimittajia.

Trump on kutsunut usein toimittajien tekemiä uutisia valeuutisiksi ja esimerkiksi väittänyt, että media aiheuttaa sotia ja jättää uutisoimatta hänen saavutuksistaan.

– On aika hurjaa, miten hän puhuu toimittajista kansan vihollisina ja yllyttää kannattajiaan häiriköimään ja jopa väkivaltaan. En pidä mahdottomana ajatuksena, että joku toimittaja pääsee pian hengestään, Tiittula kommentoi.

Korjaus kello 09.41: Jutussa kerrottiin aiemmin, että teoksen nimi olisi Antipresidentti. Teoksen nimi on Trumpin jälkeen ja Trumpia kutsutaan teoksessa antipresidentiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme