Mainos
Mainos

Trumpin määräykset vaikuttavat jo Finnairiinkin

Finnair ei ota Yhdysvaltain-lennoilleen ihmisiä, joiden maahantulon presidentti Trump on kieltänyt.

Finnair on saanut viime yönä ohjeet kansainväliseltä ilmakuljetusliitto IATA:lta. Ohjeen mukaan lentoyhtiöiden ei pidä ottaa koneisiinsa Yhdysvaltoihin lennettäessä niiden seitsemän maan kansalaisia, joiden maahantulon Donald Trump on kieltänyt.

– Poikkeuksena ovat ne henkilöt, joilla on pysyvä oleskelulupa Yhdysvalloissa tai kaksoiskansalaisuus ja tämän toisen kansalaisuuden matkustusasiakirjat ovat kunnossa, kertoo johtaja Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä.

Tallqvistin mukaan Finnair ottaa etukäteen yhteyttä henkilöihin, joita uusi sääntö koskee.

– Finnairin Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoille on näiden maiden kansalaisia varsin vähän, kertoo Tallqvist.

Käytännön järjestelyt tekee asiakaspalvelu. Trumpin määräyksen mukaisesti Yhdysvallat ei tällä hetkellä salli Syyrian, Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian ja Sudanin kansalaisten ottamista lennolle.

Muutos viisumikäytännöissä

Yhdysvaltojen suurlähetystöjen viisumiohjeistus on juuri muuttunut, kertoo osastopäällikkö Kimmo Lähdevirta ulkoministeriöstä Iltalehdelle.

Presidentti Donald Trumpin asettama maahantulokielto Yhdysvaltoihin koskee nyt myös kaksoiskansalaisia eli niitä suomalaisia, joilla on Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian, Sudanin tai Syyrian kansalaisuus. Heitä on Suomessa yli 11000.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme