Mainos
Mainos

TS: Alaikäisten sähköisiä reseptejä ei pääse lukemaan

Tietosuojamääräykset estävät alaikäisten lasten sähköisten lääkereseptien seuraamisen valtakunnallisesta Reseptikeskuksesta, kertoo Turun Sanomat. Alaikäisillä ei ole oikeutta kirjautua palveluun ja vanhempien pääsy lasten tietoihin on estetty potilaslakiin kuuluvan lapsen itsemääräämisoikeuden vuoksi.

– Toistaiseksi ei ole ratkaisua, jolla palveluun yhdistettäisiin perusteltu mahdollisuus vanhemmille nähdä pienten lastensa sähköinen reseptiarkisto, myöntää hallitusneuvos Pekka Järvinen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Potilaslaissa lapsen oikeus päättää hoidostaan määritellään lapsen kehityksen ja kypsyyden mukaan. Täten tapauskohtaisesti lapsi voi kieltää tietojen luovuttamisen vanhemmille. Laissa ei kuitenkaan ole määritetty ikärajaa. Tämän vuoksi pääsy reseptiarkistoon on evätty kaikilta alle 18-vuotiailta.

Järvisen mukaan lakia olisi muutettava, jotta vanhemmille voitaisiin antaa lupa 10-15-vuotiaiden lastensa reseptitietojen näkemiselle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot