Mainos
Mainos

TS: Armeija ryhtyy kouluttamaan perheväkivaltaa vastaan

Armeijassa ryhdytään arvioimaan varusmiesten väkivaltaisia tai itsetuhoisia taipumuksia, uutisoi Turun Sanomat. Varusmiehet saavat myös koulutusta perheväkivallan ehkäisyyn.

Opetuksesta tulee pysyvä osa varusmieskoulutusta, ja sen pilottivaiheeseen osallistuvat jo heinäkuussa palvelukseen astuvat varusmiehet todennäköisesti Santahaminan varuskunnassa ja Satakunnan lennostossa. Kouluttajina toimivat mm. sairaanhoitajat ja sosiaalikuraattorit.

Kyseessä on samankaltainen testi, joka tehdään aselupaa hakeville. Sillä pyritään ennustamaan henkilön väkivaltaisia tai itsetuhoisia taipumuksia. Armeijassa se tulee osaksi kaikkien varusmiesten suorittamia peruskokeita, joissa mitataan jo muun muassa varusmiesten päättelykykyä ja johtamistaitoja.

Professori Jukka Leskinen Maanpuolustuskorkeakoulusta kertoo, että Suomessa sattuneet kouluampumiset ovat vaikuttaneet testin käyttöönottoon.

Puolustusvoimien sosiaalipäällikkö Veli Särmakari puolestaan sanoo, että sotilaiden oppimia sovittelutaitoja ja aggression hallintaan tarvitaan elämässä.

– Tarkoitus on toimia nimenomaan ennaltaehkäisevästi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot