Mainos
Mainos

TS: Asianajajista kannellaan yhä useammin

Asianajajista tehtyjen huomautusten määrä on kasvanut, kertoo Turun Sanomat. Asianajajaliittoon tuli viime vuonna 525 kantelua, kun 2000-luvun alkupuolella kanteluita tehtiin vuosittain 300-400.

Viime vuoden kanteluista suurin osa oli puhtaasti niin sanottuja valvonta-asioita, eli kantelu tehtiin asianajajan toiminnasta, eikä esimerkiksi palkkiosta.

Tyypillinen kantelu johtuu usein siitä, että asiakas kokee asianajajan viivytelleen tai vastanneen yhteydenottoon liian hitaasti.

Monet kanteluista liittyvät perhe- tai perintöoikeudelliseen kiistaan. Liiton mukaan perintökiistojen määrä on kasvussa, sillä nuoret suomalaiset perivät edellisiä sukupolvia enemmän.

– Varallisuustaso herättää vaatimuksia kun huonot tai etäiset sukulaisuussuhteet alkavat jyllätä ja siinä riitojen keskellä asianajajan pitäisi pärjätä, sanoo liiton valvontalautakunnan puheenjohtaja, asianajaja Matti Kunnas.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme