Mainos
Mainos

TS: Eduskuntapuolueiden johtajista vain Sinnemäki ja Arhinmäki ilmoittaneet vaalirahansa

Vain joka kuudes kansanedustajaehdokas on ilmoittanut vaalirahoituksensa vapaaehtoisesti ennakkoon, kirjoittaa Turun Sanomat. Eduskuntapuolueiden puoluejohtajista ilmoituksen ovat jättäneet vihreiden Anni Sinnemäki (42900 euroa) ja vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki (32000).

Eniten ilmoituksia ovat tehneet vihreät, joiden ehdokkaista 91 prosenttia on jättänyt ennakkoilmoituksen Valtiotalouden tarkastusvirastolle. Kristillisdemokraattien ja RKP:n ehdokkaista kukaan ei ollut jättänyt eilisiltaan mennessä ilmoitusta. Kokoomuksessa ilmoitusprosentti oli kaksi.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen mukaan varainhankintaa tehdään koko ajan ja tänään tehty ilmoitus voi olla jo huomenna vanha.

Ilmoituksen jättäminen ennen vaaleja on vapaaehtoista. Kansanedustajiksi tai varakansanedustajiksi valittujen on lain mukaan tehtävä ilmoitus vaalien jälkeen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme