Mainos
Mainos

TS: Huumetestauksen mahdollistava laki huolestuttaa opiskelijoita

Opiskelijat pelkäävät, että ensi vuonna voimaan tuleva huumetestauslaki voi vaarantaa opiskelijoiden oikeusturvan.

Lain mukaan korkeakoulut ja ammatillisen koulutuksen järjestäjät voivat määrätä opiskelijoitaan huumetestiin. Laissa ei kuitenkaan määritellä, kuka koulun henkilökunnasta voi määräyksen antaa.

Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liiton mielestä uudistus jättää korkeakouluille liian suuren tulkintavapauden.

- Jos korkeakoulun sisäisiä ohjeistuksia ei ole, käytännössä kuka tahansa koulun henkilökunnasta voi määrätä opiskelijan huumetestiin. Vaikka testi olisi negatiivinen, leimaava vaikutus opiskelijayhteisössä on suuri, toteaa liiton asiantuntija Veli-Matti Taskila Turun Sanomissa.

Hallitusneuvos Maiju Tuominen opetus- ja kulttuuriministeriöstä rauhoittelee opiskelijoiden huolta opettajien mahdollisista väärinkäytöksistä.

- Opettajat kuitenkin toimivat virkavastuulla, heidän pitää noudattaa lakia, Tuominen toteaa.

Opiskelija voidaan määrätä testiin vain silloin, jos hänen epäillään olevan huumausaineiden vaikutuksen alaisena opintoihin kuuluvissa käytännön tehtävissä, työssä oppimisessa tai harjoittelussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme