Mainos
Mainos

TS: Ikääntyvien työssäkäynti on lisääntynyt rajusti

Yhä useampi ikääntyvä jatkaa työntekoa, kertoo Turun Sanomat.

60-64-vuotiaiden työssäkäynti on kaksinkertaistunut vuosikymmenessä. Kun vielä vuonna 2000 ikäryhmästä kävi töissä 23 prosenttia, oli viime syyskuussa heistä työelämässä lähes 41 prosenttia.

Lehden mukaan vanhuseläkkeelle siirrytään yhä iäkkäämpinä ja samaan aikaan yhä suurempi joukko tekee töitä vielä eläkkeellä ollessaan.

- Yksi selittäjä on se, että suuret ikäluokat ovat tulossa eläkeikään. Toisaalta eläkeuudistuksen jälkeen moni valitsee työnteon aiempaa useammin, arvioi Eläketurvakeskuksen kehityspäällikkö Jari Kannisto.

Kannisto uskoo, että suuret ikäluokat jatkavat työssä pidempään kuin ennen on jatkettu.

Eläketurvakeskuksen selvityksen mukaan pisimpään työelämässä haluavat jatkaa valtion palveluksessa olevat ja toiseksi pisimpään kunnille työskentelevät.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot