Mainos
Mainos

TS: Ikea-puukotus huolettaa Suomessakin – kirveitä ehdotetaan lukkojen taakse

Västeråsin Ikeassa Ruotsissa sattunut puukotus puhututtaa kaupan alan turvallisuudesta vastaavia myös Suomessa. 

Puukotuksessa sai surmansa kaksi ihmistä. Teosta epäillään kahta turvapaikanhakijaa, joista toinen oli saanut karkotuspäätöksen Ruotsista. Teko tehtiin ilmeisesti Ikean omilla veitsillä. 

Turun Sanomien mukaan aiheesta aiotaan keskustella Kaupan liiton turvallisuusvaliokunnan kokouksessa syyskuussa.

Lehden haastattelema Tokmanni-ketjun turvallisuusosaston päällikkö Seppo Tokola ehdottaa, että kirveiden ja vesureiden tulisi olla suomalaismyymälöissä lukitusjärjestelmän takana.

SOK:n riskienhallintayksikön päällikkö Mikko Koskinen puolestaan miettii, pitäisikö muun muassa keittiöveitset pakata niin, että rasiat saisi auki vasta kassoilla.

TS:n mukaan alalla mielipiteet aiheesta vaihtelevat suuresti. Liiallinen pakkaaminen ja suojaaminen vaikeuttaisi ja hidastuttaisi asiakkaiden palvelemista. 

– Ihmisen vahingoittamiseen soveltuvia esineitä on niin paljon, ettei niitä kaikkia millään pystytä suojaamaan. Urheilukaupassakin on pesäpallomailoja, joilla voi mätkiä toista, Kaupan liitossa turvallisuusasioista vastaava asiamies Matti Räisänen kommentoi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme