Mainos
Mainos

TS: Kunnat rajoittavat pääsyä perhepäivähoitoon

Kunnat ovat alkaneet rajoittaa lasten pääsyä perhepäivähoitoon, kertoo Turun Sanomat.

Perhepäivähoidon rajoittaminen johtuu kunnallisten perhepäivähoitajien tulosta työaikalain piiriin elokuussa. Hoitajien työaika saa olla keskimäärin 40 tuntia viikossa. Kunnat haluavat siksi pitää perhepäivähoitajien lasten päivät aiempaa lyhyempinä. Pitkää hoitopäivää tarvitsevia lapsia on alettu ohjata ensisijaisesti päiväkoteihin.

Monessa kunnassa vanhemmat saavat lehden mukaan alennusta lyhyistä päivistä. Esimerkiksi Oulussa vanhemmat voivat saada 20 prosentin alennuksen hoitomaksuun, jos lapsen päivittäinen hoitoaika perhepäivähoidossa pysyy enintään kahdeksassa tunnissa.

Vantaalla on päätetty, että perhepäivähoitoon otetaan vain lapsia, joiden hoitopäivä on enintään yhdeksän tuntia.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sopimustoimitsija Minna Pirttijärvi kertoo, että lasten hoitopäivät ovat ylipäätään lyhentyneet sen jälkeen, kun perhepäivähoitajat tulivat työaikalain piiriin.

Muutos on kuitenkin johtamassa siihen, että pitkää hoitopäivää tarvitsevia lapsia ei hoideta enää lainkaan kunnan perhepäivähoidossa.

– Jotkin perheet ovat joutuneet hakeutumaan päiväkotiin, Pirttijärvi vahvistaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot